Αυξημένη φροντίδα χρειάζονται οι ασθενείς πριν το τέλος της ζωής τους

 Αυξημένη φροντίδα χρειάζονται οι ασθενείς πριν το τέλος της ζωής τουςΈρευνα έδειξε ότι φροντιστές ανθρώπων που πλησίαζαν στο τέλος της ζωής τους ήταν πιο πιθανό να έχουν σωματική δυσκολία σχετική με την παροχή φροντίδας.

Ερευνητές του Mount Sinai School of Medicine ανακάλυψαν ότι ενήλικες που πεθαίνουν χρειάζονται διπλάσιες ώρες φροντίδας ανα εβδομάδα σε σύγκριση με όσους δεν πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Health affairs, έδειξε ότι φροντιστές ανθρώπων που πλησίαζαν στο τέλος της ζωής τους ήταν πιο πιθανό να έχουν σωματική δυσκολία σχετική με την παροχή φροντίδας σε ανθρώπους που πέθαιναν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το πλησίασμα στο τέλος της ζωής λάμβανε 61.3 ώρες βοήθειας ανα εβδομάδα σε σύγκριση με 35.5 ώρες την εβδομάδα για ηλικιωμένους που δεν πλησίαζαν στο τέλος της ζωής.

Η Dr. Katherine Ornstein, δήλωσε ότι η έρευνα αποκάλυψε την τεράστια εξάρτηση που έχει η κοινωνία από την οικογένεια και άλλους φροντιστές οι οποίοι δεν αμοίβονται κατά τη διάρκεια σοβαρής νόσου και ιδιαίτερα στο τέλος της ζωής των ασθενών.

Αν και η λήψη αμοιβόμενης φροντίδας αυξάνει προς το τέλος της ζωής, η πλειοψηφία των ηλικιωμένων δεν λαμβάνει τέτοια βοήθεια.

Οι ασθενείς βασίζονται στις οικογένειες για τη φροντίδα τους, που συχνά είναι πολύπλοκη με προκλήσεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε το ζωτικό ρόλο της οικογένειας στο τέλος της ζωής των ασθενών , πρόσθεσε.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι το 35% των φροντιστών ανθρώπων στο τέλος της ζωής τους ανέφερε σωματική δυσκολία σε σύγκριση με 21% άλλων φροντιστών. Περίπου το 51% ανθρώπων που φρόντιζαν ασθενείς που πλησίαζαν στο τέλος ανέφερε ότι δεν είχε χρόνο για τον εαυτό του σε σύγκριση με το 40% άλλων φροντιστών.

Σύζυγοι φροντιστές ασθενών που βρίσκονταν κοντά στο τέλος ανέφεραν τις περισσότερες προκλήσεις, όπως κατάθλιψη και σωματική δυσκολία.

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ιατροnet