Ρώσοι επιστήμονες σχεδιάζουν την παρασκευή φαρμάκου κατά της γήρανσηςΡώσοι επιστήμονες, εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν ένα φάρμακο το οποίο χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση θα σταματάει την γήρανση. Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε κέντρο τύπου του πρακτορείου TASS στην περιοχή των Ουραλίων, ο ακαδημαϊκός Βλαντίμιρ Σκουλάτσεφ που είναι επίτιμος πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιοχημείας και πρόεδρος της Βιοενεργειακής Ένωσης της Ρωσίας.

Περισσότερα...

Πόνος στις αρθρώσεις: Το μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφισηΟ πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα συχνό φαινόμενο, που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν γερνούν. Μπορεί να είναι μια ήπια, βραχυπρόθεσμη ενόχληση ή μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και την ευημερία του ατόμου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι από τους οποίους ξεκινάει ένας πόνος στις αρθρώσεις, όπως ένας τραυματισμός ή διάφορες ασθένειες όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, αρθρίτιδα και διαστρέμματα. Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, αλλά είναι πιο κοινός στο γόνατο, τον ώμο και το ισχίο.

Περισσότερα...

Πίεση αίματος: Τι ισχύει με το αλάτι και τι με την ζάχαρηΈρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Open Heart δείχνει ότι τα πρόσθετα σάκχαρα (ζάχαρη από διάφορες τροφές) μάλλον παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το διαιτητικό νάτριο (αλάτι από διάφορες τροφές) στον κίνδυνο της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η υπέρταση είναι εδώ και χρόνια στο επίκεντρο των μεθόδων ελέγχου μέσω της διατροφής για καλύτερη δημόσια υγεία. Αυτές οι μέθοδοι για τον έλεγχο στην πίεση του αίματος εστίαζαν κυρίως στο νάτριο (αλάτι) που παίρνουμε μέσω της διατροφής.

Πίεση αίματος: Τι ισχύει με το αλάτι

Παρόλα αυτά, τα δυνητικά οφέλη από τη μείωση του νατρίου είναι, πλέον, υπό επανεξέταση. Νέες μελέτες δείχνουν, ότι η μείωση της αρτηριακής πίεσης που επιτυγχάνεται με τον περιορισμό του άλατος, είναι μικρή.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή «ασπίδα» και ενάντια στο ΑλτσχάιμερΗ μεσογειακή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου Αλτσχάιμερ και πιθανώς να προλαμβάνει ακόμα και την εμφάνισή της, σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία βασίστηκε σε απεικονίσεις του εγκεφάλου και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neurology».

Πληθυσμιακές μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που ακολουθούν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, το οποίο βασίζεται σε μεγάλη κατανάλωση λαχανικών, ψαριού, ελαιολάδου και σε περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων, τείνουν να κινδυνεύουν λιγότερο από Αλτσχάιμερ.

Περισσότερα...