Η Λ. Κανέλλη για την αύξηση του ΦΠΑ σε ιδιωτικά γηροκομεία και υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Η Λ. Κανέλλη για την αύξηση του ΦΠΑ σε ιδιωτικά γηροκομεία και υπηρεσίες ψυχικής υγείαςΤην απαράδεκτη αύξηση του ΦΠΑ στις ιδιωτικές υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και ψυχικής υγείας με τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει για τους τρόφιμους, ενώ για την κυβέρνηση κοστίζει μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ, κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, ηλικιωμένοι άνθρωποι που όλοι τους τη ζωή έχουν χρυσοπληρώσει με τις εισφορές και τη φορολογία για την υγεία τους, τώρα καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ μηνιαίως ο καθένας ως αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ.

Προκλητικός ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε τις υποκριτικές κορόνες ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει τέτοια μέτρα και δεν είναι ευτυχισμένη που το κάνει(!), αλλά τελικά το εφαρμόζει. Κάλεσε τους ηλικιωμένους να περιμένουν μέχρι το 2016, οπότε και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, θα επανεξετάσει τα ποσοστά του ΦΠΑ.

Στη δευτερολογία της η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη, ενώ η αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι σε ηλικιωμένους και παιδιά αποδεικνύει και το επίπεδο του πολιτισμού της.

Δείτε την ομιλία στη βουλή.

αναδημοσίευση από την εφημερίδα 902.gr