Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Συνταγές με τσάι για ανακούφιση από τον πόνοΜερικές τέλειες συνταγές για τσάι – που πίνεται και παγωμένο! – που θα βοηθήσουν όσους πάσχουν από τη νόσο.

Ο πόνος της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορεί να ρίξει αρκετά το επίπεδο ζωής ενός ασθενούς. Συνεπώς, όποιος τρόπος μπορεί να προσφέρει ανακούφιση είναι καλοδεχούμενος. Και εμείς βρήκαμε έναν τρόπο νόστιμο, υγιεινό και πολύ… εύκολα προσαρμόσιμο στην εποχή. Ναι, μιλάμε για το τσάι, με τις υπέροχες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, που μπορεί να μας ζεστάνει τον χειμώνα ή να μας δροσίσει το καλοκαίρι.

Περισσότερα...

Η σοκολάτα ακονίζει το μυαλό των ηλικιωμένωνΛίγη μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να βελτιώνει τη μνήμη και να τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ακόμα και σε ηλικιωμένους που έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν νοητικές διαταραχές, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Frontiers in Nutrition», πραγματοποίησαν ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι αποδίδουν την νευροπροστατευτική δράση της σοκολάτας σε μία ομάδα φυσικών συστατικών που περιέχει το κακάο: τις φλαβονόλες.

Περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε επί μήνες φάρμακα για τις καούρεςΟι ηλικιωμένοι που παίρνουν επί μήνες ή χρόνια φάρμακα για τις καούρες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Η προειδοποίηση αυτή δεν είναι η πρώτη που απευθύνεται σε όσους νομίζουν ότι οι επονομαζόμενοι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι κάτι σαν καραμέλες.

Περισσότερα...

Πότε θέλει εγχείρηση ο καταρράκτηςΠερισσότεροι από ένας στους δύο ανθρώπους ηλικίας 65-70 ετών και επτά στους δέκα στις ηλικίες άνω των 70 έχουν καταρράκτη – το θόλωμα του φακού του ματιού που οφείλεται στην ηλικία και αποτελεί την πιο συχνή αιτία μείωσης της όρασης μετά τα 40 και την κύρια αιτία τύφλωσης στον κόσμο.

Αν και παλαιότερα ήταν κοινή η πεποίθηση ότι ο καταρράκτης δεν πρέπει να χειρουργηθεί αν δεν ωριμάσει, η άποψη αυτή έχει πια καταρριφθεί.

Περισσότερα...